lunes, 21 de mayo de 2007

Biografia Maria-Mercè Marçal


Maria-Mercè Marçal neix en novembre de 1952, a Barcelona. Fins als deu anys, passa la infantesa a Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell), d'on ella es considera sempre originària.
De ben jove comença a escriure els primers poemes, tot i que en castellà, ja que la seva formació, a causa de la dictadura, fins aleshores havia estat en aquesta llengua. Però influïda pel moviment de la Nova Cançó comença a escriure els primers versos en català.
Estudia el batxillerat a Lleida.
En 1969 es trasllada a Barcelona per ingressar a la universitat. Es llicencia en Filologia Clàssica.
El 1976, Maria-Mercè Marçal guanya el premi Carles Riba de poesia amb el recull Cau de llunes. En aquest període, comencen els seus primers passos en el món literari i també la seva immersió en el món polític. Aquest mateix any publica el segon poemari, Bruixa de dol, i el seu nom es comença a fer popular, no només per la seva obra poètica, sinó també pel seu paper com a dinamitzadora de grups feministes.
Els anys vuitanta s'inicien amb el naixement de la seva filla.
Mor a Barcelona, en juliol de 1998, a causa d'un càncer, als 45 anys, just quan comença a viure la seva maduresa com a escriptora.

1 comentario:

Les Vinyes dijo...

L'estructura del blog està força bé: has publicat en entrades diferents les diferents poesies i hi has incorporat el comentari en l'apartat "comentarios". La navegació és per tant bastant senzilla, tot hi està organitzat.

El que cal millorar és la redacció dels comentaris. No l'has repassat i això es nota molt.

NOTA BLOG: 6,5